Es reprèn el projecte d’una nova política alimentària a Catalunya després de la pausa per l’aplicació del 155

El passat divendres 7 de juny va tenir lloc un acte al Parlament per a presentar oficialment el Consell Català de l’Alimentació, un projecte del Departament d’Agricultura que vol definir una nova política alimentària. Entre els objectius que dibuixa el Consell està el de potenciar la producció d’aliments locals, fer una explotació sostenible del medi  i lluitar contra el malbaratament del menjar , entre d’altres.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de Roger Torrent, i els consellers de Salut i Educació, Alba Vergès i Josep Bargalló respectivament. En l’acte també van intervenir eminències del món gastronòmic, com el catedràtic de nutrició Abel Mariné, els xefs Carme Ruscalleda i Joan Roca. Ferran Adrià també va fer acte de presència via un vídeo gravat.

 

El  “Parlament de l’Alimentació”

En l’acte de presentació, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha assegurat que el Consell  “vol ser el Parlament de l’Alimentació. Un lloc de debat on es tractin temes de l’alimentació amb una visió de 360 graus”. Un fòrum per als representants del sector agroalimentari  i la societat civil on es puguin dibuixar fulls de ruta i sorgeixin propostes per assolir “l’excel·lència alimentària”.

Com s’estructurarà el Consell Català de l’Alimentació?

Aquesta “eina de país”-com la defineix Teresa Jordà-, a més de poder comptar amb la representació de diverses associacions, col·legis professionals  i entitats relacionades amb el sector alimentari, es ramificarà en quatre comissions:

  • Sobre la cadena agroalimentària
  • Sobre la competitivitat i internacionalització alimentàries
  • Sobre gastronomia i territori
  • Sobre malbaratament i sostenibilitat