Segons l’estudi presentat durant la segona Jornada anual de productes d’alimentació ecològics de la Fundació Catalunya la Pedrera, celebrada aquest divendres a Món Sant Benet, el 53% de les llars catalanes compren productes ecològics, un augment de l’11% respecte dels últims 4 anys.

Encara que aquest percentatge és favorable respecte a la mitjana del territori espanyol, que consta amb un 43%, encara estem molt a la cua de la resta de països europeus.

Conclusions de l’estudi

Els resultats dels informes ens indiquen que existeix una tendència a l’alça en el fet que els consumidors prefereixen fer la compra dels productes ecològics en botigues de descompte en vers a les botigues especialitzades.

També ens fa una fotografia del perfil dels consumidors, indicant que la motivació principal dels consumidors a l’hora de comprar el producte són la naturalitat i autenticitat dels productes.

L’estudi també va tractar el tema de productes de proximitat, i és que, a l’hora de comprar els productes de proximitat amb els productes ecològics, els primers guanyen als segons amb un 77% i si desglossem aquesta informació, descobrim que el 41% de la població prefereix productes de la seva comunitat autònoma, el 47% de la seva demarcació, o del seu municipi amb un 55%.