A Multiplicat hi col·laboren moltes associacions i entitats de tot el territori català que, com nosaltres, impulsen el producte de proximitat. Avui us volem parlar de Km0, una iniciativa d’ASAJA que de ben segur que n’heu sentit a parlar.

 

Km0

ASAJA (l’Associació Agrària de Joves Agricultors) és l’associació impulsora de la iniciativa Km0, fet al costat de casa, amb l’objectiu de promocionar  el consum i la compravenda de productes agroalimentaris produïts en el territori català.km0

Aquest projecte té tres objectius principals

  • Millorar el medi ambient i frenar el canvi climàtic: el comerç internacional genera un deteriorament del medi ambient a causa de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle durant el seu transport. A més a més, l’embalatge augmenta quan un producte ha de fer un gran recorregut i s’incrementen les deixalles i els residus. També econòmicament té efectes, ja que els costos es redueixen i es limita l’ús d’energia.
  • Donar suport als productors locals: Km0 genera una oportunitat pels productors locals, assegurant-los uns ingressos més alts i facilitant el canal comercial a mitjanes i grans superfícies comercials.
  • Els consumidors: els consumidors cada cop estan més conscienciats sobre la nutrició i la seguretat alimentaria i, busquen conèixer l’origen dels productes i dels mètodes de producció.

L’associació realitza diferents activitats per promoure el circuit de venda curt o venda de proximitat. Una de les activitats més destacades són les Experiències pel territori.

 

Les experiències pel territori de Km0

km0Aquestes experiències són activitats que consisteixen en visites, tastos i àpats molt autèntics per descobrir l’origen dels productes de Km0. Podreu trobar quatre tipus d’activitats diferents:

  • Enoturisme
  • Oleoturisme
  • Lactoturisme
  • Gastronomia

A més a més, durant l’activitat es pot crear una cistella amb els productes que més interessin i l’associació us l’enviarà a casa gratuïtament. Teniu molta varietat d’activitats per escollir, nosaltres us portem una d’exemple.

Maridatge entre parcel·les

Una activitat d’enoturisme a Martorells per descobrir el vi de Can Batllori, conèixer com treballen  la terra i aprendre els matisos de la Pansa Blanca. A més a més, donaran a degustar productes de Km0 i ecològics com el pa de Can Prat, embotit del poble i formatge de la Cleda, acabant amb una bona xocolata.

 

Si en voleu descobrir més, no us perdeu les experiències pel territori de Km0! Consulteu-les totes aquí.

 

I tu, t’uneixes a MultipliCat?

Consulta les botigues i restaurants que ofereixen producte de proximitat català!

Segueix-nos al nostre perfil de Facebook!