Qui som?

Multiplicat és una iniciativa catalana que té l’objectiu d’impulsar el consum dels productes de proximitat catalans entre els consumidors finals.

MultipliCat pretén ser una plataforma digital on el públic final es pot aproximar a les botigues i restaurants que treballen amb productes de proximitat.​

Si el consum de producte de proximitat s’incrementa per part del consumidor final, la cadena de valor productor-botiga incrementarà les seves vendes, i tota la cadena de consum productor fluirà positivament en una direcció positiva.

Consum de proximitat

El diccionari defineix com producte de proximitat: Nom que reben els productes agroalimentaris que es caracteritzen perquè la distància màxima entre el productor i el consumidor final no supera els 100 km i perquè en la seva comercialització participa, com a molt, un intermediari (definició extreta d’Enciclopèdia.cat).

Així doncs, els productes de proximitat són productes que tenen molt en compte la distància de producció, l’estacionalitat i la qualitat d’aquest mateix. Els productes de proximitat catalans són frescos, de temporada i amb propietats nutritives òptimes. Si es consumeix producte de proximitat, s’aconsegueix:

Reduir els costos energètics de transport dels productes procedents d’altres zones més allunyades, i conseqüentment som més sostenibles

Contribuir al creixement i desenvolupament de l’economia de Catalunya

Afavorir la conservació d’espècies agroalimentàries autòctones en perill de desaparició

Ajudar a les petites explotacions familiars, agràries i ramaderes i, alhora es té un coneixement més directe de la procedència del que es consumeix.