Avui us portem un cas d’èxit d’un alumne de Girona que ha estat premiat amb la medalla d’excel·lència en la competició mundial WorldSkills en la modalitat Servei de Restaurant i Bar. Un clar exemple d’excel·lència en el sector de l’alimentació i la restauració de Catalunya.

En què consisteix la competició WorldSkills?

Cada dos anys WorldSkills acull la competició mundial d’habilitats que atrau més de 1.300 competidors de més de 60 països i regions. En aquest esdeveniment, joves de tots els racons del món es reuneixen per donar l’oportunitat de guanyar una medalla de prestigi en la seva habilitat escollida.

Hi ha competicions en 56 habilitats en una àmplia gamma d’indústries: des de fusteria fins a floristeria; perruqueria a l’electrònica; i reparació d’autobús a la fleca. Els competidors representen el millor dels seus companys i són seleccionats entre competicions d’habilitats que es realitzen als països i regions membres de WorldSkills.

La competició també proporciona als líders de la indústria, el govern i l’educació l’oportunitat d’intercanviar informació i bones pràctiques en matèria d’educació professional i industrial. Les noves idees i processos inspiren els joves en edat escolar a dedicar-se a les carreres tècniques i tecnològiques i construir un futur millor.

 

El guanyador de la Medalla d’Excel·lènciaMedalla d’excel·lència

El seu nom és Guillem Marroig i ha estat el guanyador d’una medalla d’excel·lència per Espanya en el campionat mundial de Formació Professional aquest passat més d’agost a Rússia. Ja en el març del 2019, va participar en el Campionat Nacional de Formació Professional de Madrid, on va guanyar en la modalitat de Servei de Restaurant i Bar.

En Guillem actualment cursava un Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció de Serveis de Restauració a Girona, però ja des de 4t d’ESO tenia molt clar que volia estudiar restauració. D’una família dedicada a la restauració, els seus avis eren propietaris d’un bar on, hi va néixer i treballar el seu pare, que actualment és professor de l’especialitat de Serveis en Restauració a Mallorca. També el Guillem va viure els últims anys del Bar familiar durant la seva infància.

Ara es prepara per al campionat europeu que se celebrarà el pròxim setembre del 2020 a Àustria. Molt il·lusionat per les perspectives de futur que li brinda la seva formació, el Guillem afronta amb ganes els nous reptes que el sector li marca. Podreu llegir l’entrevista aquí.

 

I tu, t’uneixes a MultipliCat?

Consulta les botigues i restaurants que ofereixen producte de proximitat català!

Segueix-nos al nostre perfil de Facebook!