La consellera d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació, ha plantejat una qüestió basada a  garantir la cohesió territorial i posar un gran valor als aliments Catalans. La consellera, Teresa Jordà,  també proposa al parlament un debat sobre el món rural, el sector primari i el despoblament.

Teresa Jordà, també va proposar que, els aliments hi han d’estar a l’abast de tots i que, aquesta alimentació ha de ser sana i segura per poder millorar la qualitat de vida.

També s’ha fet èmfasi en la cohesió territorial a l’hora de produir els aliments i també, saber explotar les zones rurals per maximitzar-les com a font de riquesa i també per a l’estabilitat en l’ocupació, tot això amb l’objectiu de combatre el despoblament.

Cogobernança i sostenibilitat del món rural

Jordà, destaca que “hem d’estar cohesionats els agents econòmics, socials, ambientals i polítics per poder garantir un desenvolupament sostenible”.

Bioeconomia i el reforç dels territoris agrícolesmón rural

La bioeconomia serà clau per a poder evolucionar a una economia circular, aquest tipus d’economia ens pot garantir un progrés en la sobirania alimentaria, l’enfortiment de la balança comercial i la creació de valor afegit.

En un futur es vol desenvolupar la bioeconomia per poder ficar-lo com a motor.

Això s’ha referit perquè té relació amb  els objectius de desenvolupament sostenible, proposats per l’ONU i l’acord climàtic de París, programats a l’agenda del 2030.

¿Què és la bioeconomia?

La bioeconomia, anomenada d’una altra manera economia ecològica, és un tipus d’economia que busca la gestió sostenible dels recursos i la valoració de la sostenibilitat.

Per finalitzar, Jordà, ha destacat que, Catalunya ha de prendre consciència sobre en quin lloc  vol estar en el sector global agroalimentari.

 

I tu, t’uneixes a MultipliCat?

Consulta les botigues i restaurants que ofereixen producte de proximitat català!

Segueix-nos al nostre perfil de Facebook!