Es presenta una  nova eina de monitoratge que permet detectar les zones de reproducció del lluç al Mediterrani via satèl·lit

Recordeu allò de “pezqueñines NO”? Doncs ara serà molt més senzill poder fer-ho i dir NO a la captura de cries de peix. Jean-Noël Druon, investigador del JRC de la Comissió Europea, ha presentat en un acte organitzat pel Departament d’Agricultura i altres entitats, un nou projecte de cogestió que ha d’evitar la pesca d’exemplars immadurs de lluç.

COM?

Amb un monitoratge de les zones de cria del lluç, creat a través de satèl·lits del projecte Copernicus -encarregat de controlar tot el que passa a la Terra en l’àmbit mediambiental-, es vol reduir al màxim la pesca d’exemplars no madurs.

La idea és que els pescadors puguin disposar als seus smartphones -o d’altres dispositius electrònics-, d’un mapa en temps real, generat per aquests satèl·lits, on es mostrin les zones de reproducció dels peixos.

La possible implementació d’aquest model de cogestió, té com a objectiu resoldre els problemes actuals de sobrepesca al Mediterrani, i crear una dinàmica d’explotació pesquera més sostenible i respectuosa amb els nostres mars.

Sistemes com el presentat per l’investigador Jean-Noël Druon poden ajudar a millorar la sobreexplotació dels recursos marins, afavorint les possibilitats que els pescadors capturin únicament exemplars madurs de lluç al Mediterrani. És d’aquesta manera, com és permetrà que les cries i els peixos més joves creixin i es puguin arribar a reproduir.

La presentació oficial d’aquesta nova eina de monitoratge va tenir lloc al mes de juliol, i van assistir-hi tot d’entitats catalanes del món pesquer com la Confraria de Pescadors de Roses, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors (FNCCP),  l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM-CSIC) i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura

 

S’espera que hi hagi possibilitats d’aplicar aquesta nova eina pesquera a la flota d’arrossegament del port de Roses en un futur pròxim.

Descobreix més AQUÍ.

 

I tu, t’uneixes a MultipliCat?

Consulta les botigues i restaurants que ofereixen producte de proximitat català!

Segueix-nos al nostre perfil de Facebook!