L’entrevista a Josep García de Fresh Marketing al programa Kapital Empresa, que parla sobre el projecte MultipliCAT

El passat dimarts 11 de juny el programa Kapital Empresa va entrevistar, dins la secció ABC del comerç d’Emiliano Maroto – secretari general de l’associació de l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya- a Josep García, gerent de Fresh Marketing i pare de MultipliCAT.

Aquests són els punts claude l’entrevista:

D’on neix MultipliCAT?

Per saber el seu origen hem de tornar uns anys enrere, fins al 2015, quan neix Fira ÀPAT; un espai per impulsar el producte de proximitat català als comerços, restaurants i altres serveis del món de l’hostaleria.

Però Josep García confessava que l’objectiu final ha estat sempre arribar, d’una manera o un altre al consumidor: “a banda de la Fira ÀPAT, vam entendre que seria molt interessant poder emprendre iniciatives que dinamitzes i sobretot apropés aquest producte, sobretot, al consumidor final”. I és d’aquest objectiu final d’on surt el projecte de MultipliCAT.

Fa aproximadament un any es va arribar a un acord  amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Agrupació de Botiguers i Comerciants de Catalunya per impulsar aquesta iniciativa què:

  • Ajudarà a fer una producció i consum més sostenible.
  • Ajudarà a recuperar espècies de fruites i verdures.
  • Ajudarà a l’economia de Catalunya.

 

Per entendre-la cal veure la web com a punt de trobada entre productors, i altres entitats del sector de la restauració i hostaleria, on el consumidor final podrà veure tot un llistat de restaurants i botigues que tenen productes catalans de proximitat.

 

Qui forma part del projecte?

Per una banda un total de 8 entitats entre les quals es troba la Generalitat de Catalunya i l’Agrupament de botiguers de Catalunya. Però Josep García ha insistit en el fet què MultipliCAT no és un espai tancat, sinó “un projecte dinàmic que volem que es vagin afegint més entitats”.

I per l’altre totes les botigues i restaurants que tinguin un alt percentatge de productes de proximitat. Josep García ha explicat breument els passos a seguir per a formar part del projecte MultipliCAT:

  • Fer una sol·licitud d’informació a través de la web Multiplicat.cat.
  • El Departament d’Admissions, juntament amb les entitats que fan pinya al projecte valoraran si l’establiment pot ser admès o no.

Tot i això, el pare del projecte ha recordat què MultipliCAT té una voluntat de ser un projecte obert a tothom que demostri tenir ganes de participar en el projecte.

 

El comerç del producte de proximitat es troba a l’alça; estem en un moment on el consumidor  final es preocupa més per allò que menja, i sembla estar més sensibilitzat que fa uns anys sobre els beneficis, tant econòmics com de cuidar el planeta, que comporta comprar aliments produïts dins el mateix territori.

I tu, t’uneixes a MultipliCAT?

Consulta les botigues i restaurants que ofereixen producte de proximitat català!

Si t’ha agradat, et recomanem aquesta notícia.