Una recepta amb producte de temporada, bona i fàcil de fer

Els cigrons els podem menjar durant tot l’any gràcies als pots de conserva, però tenen la seva temporada, que coincideix amb la dels calamars a l’estiu. És per això que us portem aquesta recepta que té com a ingredients principals els calamars i els cigrons. 

Un plat de temporada i senzill amb el que et lleparàs els dits!

 

 

INGREDIENTS 

 

  • 1 pot gran de cigrons cuits, nosaltres et recomanem els de Cal Valls, ecològics i de proximitat.
  • 8 calamars grans
  • 1 ou dur
  • 2 tomàquets
  • 3 cebes
  • 2 grans d’all
  • Farina
  • Vi blanc
  • Aigua o brou de peix/verdura
  • Oli, sal, pebre i llorer o romaní 
  • Escuradents

  

 

 

PREPARACIÓ DELS CALAMARS FARCITS

  • Primer de tot aneu preparant 1 ou dur per al farciment -uns 10 minuts en aigua bullent-.
  • Netegem els 8 calamars i els hi retirem les ales i les potes, però no les tirem! Que les aprofitarem per al farciment.
  • Tallem en trossets ben petits les ales i les potes
  • Tallem 2 cebes en daus ben petitons i la posem a una paella amb una mica d’oli d’oliva. Enrossim.
  • Un cop la ceba estigui més aviat transparent li incorporem els trossets de potes i ales dels calamars, i sal i pebre al gust.
  • Mentre la ceba i el calamar s’acaben de coure, pelem l’ou dur. Un cop la barreja de calamar i ceba
    estigui ben cuita la retirem del foc i li incorporem l’ou dur picat.
  • Ajudant-nos d’una cullereta farcirem els calamars, i els tancarem amb un escuradents per evitar que el farcit s’escampi per tota la cassola.
  • Ara toca enfarinar-los mentre posem a escalfar una paella amb molt oli per a fregir-los fins que quedin una mica torradets. Els reservem.

 

ELABORACIÓ DEL PLAT

  • A MultipliCat procurem ser sostenibles possible, de manera que colarem aquest oli de fregir els calamars i l’aprofitarem per al sofregit.
  • Posem l’oli en una cassola a foc viu i li afegim una ceba tallada picada. Li donem voltes perquè no se’ns cremi.
  • Paral·lelament pelant i trossejant 2 tomàquets.
  • Un cop la ceba s’hagi enrossit afegim els tomàquets i mig gotet de vi blanc, i si ho voleu, un parell de fulles de llorer o una mica de romaní. Remenem durant uns 5 min.
  • Afegim un pot gran de cigrons cuits.
  • Ara és l’hora d’afegir el líquid; pot ser aigua, brou de verdures o la nostra recomanació, de peix. Afegim un bon raig, baixem el foc i deixem que faci xup xup uns 10 minuts més abans de menjar. Aquest és un plat que fet d’un dia per l’altre està inclús més bo!

 

 

I tu, t’uneixes a MultipliCat?

Consulta les botigues i restaurants que ofereixen producte de proximitat català!

Segueix-nos al nostre perfil de Facebook!

 

Recepta inspirada/extreta de: