Nou programa de la Generalitat per impulsar més la producció ecològica

Els resultats de la producció agrària ecològica a Catalunya 2017 han estat presentats a la roda de premsa pel secretari general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort i el president del CCPAE, Daniel Valls.

  • En l’any 2017 va créixer fins a superar,  per primer cop, la barrera de les 200.000 hectàrees.
  • CCPAE ja té inscrits més de 3.500 operadors ecològics, un 9,4% més que l’any anterior.
  • La facturació creix un 20,6%, amb un volum de mercat total de 483 milions d’euros.

S’ha incrementat un 16,8% les àrees destinades al cultiu de productes ecològics des de 2017 segons les dades que ha publicat el Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Actualment l’extensió ha assolit ja les 200.749 hectàrees.

L’alça d’aquest tipus de producció és cada vegada més evident. Avui dia l’explotació agrícola ecològica té 3.543 inscrits, un 9,4% més que l’any anterior.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació aposta decididament per fomentar les produccions i el consum de productes ecològics, especialment, a través del Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2015-2020. Aquest Programa incorpora mesures destinades a promoure el desenvolupament de les produccions, la innovació, la comercialització, el consum i la comunicació. Dins de cadascun d’aquests àmbits, es defineixen una sèrie de projectes específics d’actuació, fins a 19, en els quals es desenvolupen actuacions concretes.

http://pae.gencat.cat/ca/programa-foment

 

Catalunya lidera la producció ecològica de l’Estat

Si s’analitzen les dades per tipus d’activitat els operadors que més han crescut són:

  • Els importadors (+32,4%)
  • Elaboradors (+14,2%)
  • Comercialitzadors (+11,5%)

Catalunya lidera la transformació de productes ecològics i concentra el 25,7% dels operadors ecològics dedicats al sector secundari. Així mateix, també lidera el sector terciari, ja que el 25,3% dels comercialitzadors i el 36,1% dels importadors ecològics de l’Estat són a Catalunya. L’any 2017 es va tancar amb 1.738 activitats agroalimentàries ecològiques inscrites.

 

Pel que fa al mercat de productes ecològics, s’ha produït un increment del 20,6% de les facturacions de productes agraris ecològics, amb un volum de mercat de 483 milions d’euros.