El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Cambra d’Agricultura del Departament de l’Arieja i la Cambra d’Agricultura del Departament dels Pirineus Orientals han creat una iniciativa conjunta anomenada Tr3s Local amb l’objectiu de promoure la venda de productes de proximitat.

Els objectius

 

Promoure la comercialització de productes de proximitat de Catalunya i de les regions franceses de l’Arieja i els Pirineus Orientals i així afavorir la professionalització i la competitivitat de les empreses agràries, tan importants per les comarques, és l’objectiu principal del Tr3s Local. A més a més, també pretenen:

  • Donar a conèixer i sensibilitzar sobre l’ús dels distintius de promoció dels productes de proximitat.
  • Donar suport a la venda directa i als circuits curts de comercialització dels productes.
  • Implicar el sector turístic en la promoció dels productes locals i de proximitat com a valor afegit del territori.
  • Intercanviar experiències i coneixements entre les regions que formen part de la iniciativa Tr3s Local.

 

Per què promoure la venda de proximitat?

 

  • Per al medi ambient: ja que es redueix la petjada de carboni, reforça les dinàmiques positives en les pràctiques agràries, preserva les terres agrícoles i el paisatge i contribueix al respecte dels productes de temporada.
  • Per als nostres pagesos i per a les petites empreses del territori: ja que contribueix a mantenir explotacions familiars agrícoles i ramaderes, així com l’economia i l’ocupació local; crea dinàmiques de xarxes locals i una distribució més justa de la cadena de valor.
  • Per als consumidors: perquè aporta un coneixement més directe de la procedència dels nostres productes; en garanteix la frescor, més vitamines i millor sabor; permet assaborir els productes de temporada de cada estació, i participar activament en el comerç i el consum responsables.
  • Per a la nostra cultura gastronòmica: ja que afavoreix la producció de varietats locals, arrelades en els seus territoris.

 

Per a més informació consulteu la pàgina web de Tr3s Local!

 

 

I tu, t’uneixes a MultipliCat?

Consulta les botigues i restaurants que ofereixen producte de proximitat català!

Segueix-nos al nostre perfil de Facebook!